Županija uložila 2 milijuna kuna u poboljšanje kvalitete života naših sugrađana treće životne dobi

Dubrovačko-neretvanska županija u protekloj godini uložila je 2 milijuna kuna u provodbu programa s ciljem poboljšanja kvalitete života naših sugrađana treće životne dobi kroz aktivnosti Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje.

U 2015. Županija je uložila 350.000,00 kn u provedbu programa pomoći u kući starijim osobama , koji se kontinuirano provode, uglavnom , u ruralnim krajevima naše županije.  Na ovaj način Županija pozitivno utječe na smanjenje socijalne isključenosti  starijih stanovnika u našim ruralnim i  otočnim sredinama.  Omogućujući održivost ovog programa, Županija potiče socijalno uključivanje lokalnog stanovništva, uglavom žena, na dobrobit ovih lokalnih sredina.

Sufinanciranjem programa Matice umirovljenika Dubrovačko-neretvanske županije,  Županija omogućuje kvalitenije sudjelovanje starijih osoba u društvenim aktivnostima te je za potporu  programu  Matice umirovljenika Dubrovačko-neretvanske županije u 2015. godini izdvojeno 200.000,00 kn.

Posebnu pozornost Dubrovačko-neretvanska županije posvećuje naši m sugrađanima s mjesečnim mirovinama nižim od 1.500,00 kn te su za ovu skupinu od 3200 umirovljenika na razini županije, isplaćne božićnice u ukupnom iznosu od 1.500,000,00 kn.

Pružajući financijsku podršku provedbi navedenih programa, Dubrovačko-neretvanska županija potiče međugeneracijsku solidarnost kao i aktivnije sudjelovanje umirovljenika u društvenom životu lokalne i regionalne zajednice.