Županija uspješno sufinancira program pomoći u kući starijima

Pročelnica UO za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Nina Skurić posjetila je Udrugu “Val” na Lastovu, koja je korisnik sredstava Dubrovačko-neretvanske županija za sufinanciranje programa “Dnevni boravak, pomoć i njega u kući starijim osobama”.

Tom prigodom pročelnica Skurić susrela se s voditeljicom Udruge Annette Mufić-Trojković, koja je pročelnicu upoznala s načinom provedbe programa “Dnevni boravak, pomoć i njega u kući starijim osobama”. Na sastanku je bilo riječi i o poteškoćama s kojima se članovi Udruge susreću tijekom provedbe programa te o prijedlozima kako ga unaprijediti. Predsjednica Udruge Annette Mufić-Trojković istaknula je kako joj je drago što je Županija prepoznala važnost potrebe sufinanciranja ovakvog programa te naglasila pozitivne rezultate provedbe, prije svega značajan doprinos poboljšanju kvalitete svakodnevnog života starijih osoba koje žive same.

Inače, Dubrovačko-neretvanska županija je u 2017. godini iz Proračuna izdvojila ukupno 329 tisuća kuna za program “Dnevni boravak, pomoć i njega u kući starijim osobama na području Dubrovačko-neretvanske županije. Osim lastovske Udruge “Val”, Županija je sredstva za sufinanciranje dodijelila i udrugama “Dobra” i “Otac Ante Gabrić” iz Metkovića, “Blage ruke” iz Slanog i “Dnevni boravak – pomoć i njega u kući za starije i nemoćne osobe” iz Ploča. Potporom ovim udrugama Dubrovačko-neretvanska županija nastoji pridonijeti smanjenju socijalne isključenosti starijih osoba, a istovremeno omogućuje zapošljavanje slabozapošljive skupine žena tj. gerontodomaćica koje pružaju socijalne usluge.