Županova čestitka za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja

Župan Nikola Dobroslavić uputio je čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja. Tekst čestitke u nastavku;

 

‘Poštovani sugrađani,

 

Ove godine na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježavamo 21. obljetnicu vojno redarstvene operacije Oluja. Veličanstvena pobjeda hrvatske vojske u oslobađanju zaposjednutih područja Knina, Like, Banovine, Korduna potvrdila je nepobjedivost domoljublja i slobodoljublja, snagu  hrvatskog vojnika i najavila uspostavu ustavnopravnog poretka na cijelom državnom  teritoriju, što je kasnije i ostvareno mirnom reintegracijom hrvatskog Podunavlja. Pobjedu u Oluji i slobodu Domovine zahvaljujemo našim braniteljima i našem prvom predsjedniku dr. Franju Tuđmanu. Na njih smo trajno ponosni. Mi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji posebno smo ponosni što su branitelji iz ove županije dali velik doprinos u Oluji, ali i u obrani cijele Hrvatske i pobjedi nad velikosrpskim agresorom. Ponosni smo da su obranili ovaj grad slobode i zaustavili agresora, kasnije oslobodili cijelo područje naše županije.

Klanjamo se onima koji su na oltar Domovine prinijeli najveću žrtvu – svoj život. Zahvaljujemo njihovim obiteljima što su odgojile takve junake i domoljube. Njihov primjer trajni je putokaz za naš i sve buduće naraštaje.

Slaveći jedan od naših najvećih blagdana, nadahnjujući se našom slavnom nedavnom prošlošću, okrenuti smo budućnosti, onome što su sanjali naši branitelji i zašto su se žrtvovali, a to je neovisnost i sloboda Domovine, razvijena demokracija, bolji uvjeti života za naše građane, kvalitetno obrazovanje i nova radna mjesta za naše mlade.

Sretan vam, dragi sugrađani, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!’